Газовики оштрафували споживача на майже 62 тисячі гривень після перевірки газового лічильника. Суд зобов'язав українця виплатити підприємству повну суму та додатково компенсувати витрати на сплату судового збору. Про це йдеться у матеріалах судової справи.

Довгинцівський районний суд Кривого Рогу розглянув позов оператора газорозподільної системи "Криворіжгаз". Підприємство подало до суду на споживача, у будинку якого виявили лічильник із явними слідами втручання у його роботу.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Як повідомляється, свинцева пломба заводу-виробника була розрізана на дві частини, що дозволяє вільно знімати механізм відліку. Також на пластиковій кришці відлікового механізму було виявлено сліди сколів та подряпини, що свідчить про несанкціоноване втручання споживача у роботу приладу.

В результаті зі споживача вимагали стягнути заборгованість за неврахований обсяг природного газу у сумі 61 845 гривень, а також 2270 гривень за судові витрати.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць
Показати ще

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що газовики регулярно відстежують споживання газу населенням та можуть несподівано нагрянути з перевіркою. Якщо під час експертизи буде виявлено сліди втручання у роботу лічильника чи газорозподільну систему, то застосовуються штрафні санкції. Деколи суми штрафів сягають і 500 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів.

Також наш портал інформував, готувати їжу на багатті поки не доведеться: скільки буде діяти фіксований тариф на газ.

Крім того, ми писали, стосується власників газових колонок і котлів: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.