Українським пенсіонерам, які проживають у тимчасово окупованих Криму та Севастополі, стало простіше отримувати свої пенсії. Цю важливу новину повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець через Telegram.

Парламент ухвалив закон, який вносить зміни до деяких законів України щодо пропорційного обчислення страхового стажу для осіб, які працювали за межами країни.

пенсіонери
пенсіонери

Суть закону полягає в усуненні дискримінаційних норм щодо нарахування пенсій для громадян з АР Крим та міста Севастополя після того, як вони підтвердять, що не отримували пенсії в Росії.

Це стало необхідним за умов повномасштабного вторгнення та розриву дипломатичних відносин із Російською федерацією.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Зміни у законі спрощують механізм поновлення виплат пенсій для мешканців Криму та Севастополя. Тепер не потрібне отримання інформації від Пенсійного фонду Росії.

[quote author=""]"Таким чином, тепер пенсії призначатимуться за заявою особи, в якій зазначатиметься, що вона не отримувала виплат від РФ, при цьому жодних підтверджень від російського Пенсійного фонду не потрібно", - пише Лубинець. quote]