$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +19 Київ

Після оновлення даних в електронному кабінеті українцям усе одно доведеться йти у ТЦК – нардеп

Після оновлення даних в електронному кабінеті українцям усе одно доведеться йти у ТЦК – нардеп Зараз у ТЦК прийшли оновлювати дані ті, хто впевнений у непридатності до служби, вважає Костенко
Фото: Роман Костенко / Facebook

Запуск електронного кабінету військовозобов'язаного не скасовує особистого візиту військовозобов'язаних у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Про це секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник Служби безпеки України Роман Костенко 8 травня заявив на брифінгу в українському парламенті, запис ZN.UA опублікувало в Telegram.

За його словами, станом на зараз у терцентрах накопичуються черги не через добровольців, а через тих, хто впевнений у наявності причин, щоб не бути мобілізованим.

"Ми ж розуміємо, що зараз прийшли у ТЦК оновлювати дані ті, хто має броню або мають якісь питання по здоров'ю, які впевнені, що вони не будуть призвані", – сказав він.

Нардеп вважає, що "розгрузити" черги має електронний кабінет, він дає змогу реєструватися військовозобов'язаним дистанційно.

"Нам учора його презентували, там є до нього деякі питання, але в цілому він може це зробити. Але після цього все одно людям доведеться йти у військкомат", – сказав Костенко.

Контекст

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про електронний реєстр військовозобов'язаних 20 січня. Президент України Володимир Зеленський підписав його 2 квітня.

Законопроєкт удосконалює взаємодію між реєстрами та розширює перелік відомостей про військовозобов'язаних, що, на думку авторів, спрощує низку процедур і скорочує перелік документів для ТЦК, які мають збирати військовозобов'язані. Свої персональні дані (і зміни до них) громадяни зможуть вносити в електронному кабінеті.

4 квітня заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації України Катерина Черногоренко говорила, що "користуватися таким електронним кабінетом чи ні – буде справа кожного громадянина та громадянки".