США готують новий пакет допомоги для України

Четвер, 9 травня 2024, 10:01
США готують новий пакет допомоги для України
Фото ілюстративне з pixabay.com

Сполучені Штати працюють над підготовкою нового пакету оборонної допомоги для України в рамках затвердженого фінансування.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на брифінг речника Державного департаменту Метью Міллера

Пряма мова Міллера: "Ми працюємо над іншими пакетами. Я думаю, ви можете очікувати, що ми повернемося до того темпу, в якому перебували до перерви у фінансуванні".

Реклама:

Деталі: Видання зазнає, що речник не уточнив, коли адміністрація президента може оголосити про цю допомогу.

Передісторія:

  • Напередодні очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування і потрібен час, щоб Київ зміг отримати деякі з виділених можливостей.
  • Президент США Джо Байден 24 квітня підписав ухвалений Конгресом пакет законодавства з майже 61 мільярдом доларів допомоги Україні та іншим союзникам США. Одразу після цього США оголосили про пакет військової допомоги Україні вартістю 1 мільярд доларів.
  • У США раніше висловили сподівання, що нова американська військова допомога, розблокована після рішення Конгресу, допоможе Збройним силам України з часом повернути ініціативу на полі бою, але широкомасштабний український наступ найближчим часом малоймовірний.
  • Крім того, за даними NYT, у США вважають малоймовірним обвал оборони України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: