Австрія запроваджує нові правила, які передбачають проведення ДНК-тестів для біженців, що бажають возз'єднатися з членами своїх сімей на території країни. Цей крок вживається у відповідь на занепокоєння щодо достовірності документів, які подають біженці.

Запровадження таких заходів має на меті обмежити кількість шукачів притулку, які використовують процедуру возз'єднання родин як основну причину для отримання статусу в Австрії.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube
Це рішення було введено канцлером Карлом Нехаммером з Австрійської народної партії і не потребує згоди від коаліційних партнерів, як "Зелені", якщо не йдеться про зміни, які впливають на законодавство Європейського Союзу.

Втім, більш глибокі законодавчі зміни, що можуть впливати на статус мігрантів на рівні всієї Європи, все одно вимагатимуть більш широкого обговорення та офіційного схвалення.

Українські біженці, фото nashemisto
Українські біженці, фото nashemisto

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Австрія запроваджує ДНК-тести для біженців як частину більшої стратегії контролю над міграцією. Вона має на меті скоротити кількість біженців, які прибувають до країни.

Зусилля уряду в боротьбі з контрабандистами людей вже показують позитивні результати: заяв на притулок за перші три місяці цього року стало на 32% менше, ніж торік, що підтверджує ефективність цих заходів.

Українські біженці, скріншот з відео
Українські біженці, скріншот з відео

Ще однією проблемою, що потребує уваги, є інтеграція дітей-мігрантів в освітню систему Австрії. Велика кількість дітей, які подають на притулок, становить серйозний виклик для шкіл, особливо у Відні, де значна частка учнів не володіє німецькою мовою. Це вимагає від уряду знайти швидкі та ефективні рішення для забезпечення якісної освіти для всіх дітей.

Нагадаємо, Марія Яремчук, яку "загубили" фанати, з'явилася в цікавому положенні: хто батько

Вам буде цікаво дізнатися жінка прийшла до лікарні на обстеження, але її "втішили" тим, що вона для них померла: "Як..."