Сергій Цехоцький, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, розкрив деякі деталі ситуації під Красногорівкою в ефірі марафону. Він впевнено стверджує, що місто знаходиться під українським контролем, попри твердження російської пропаганди.

«Ніякої сірої зони. Красногорівка під нашим контролем. Єдине, що в них деяка група забігла на завод на сході цього населеного пункту, але ми дуже вміло і оперативно відреагували, відрізали логістичні шляхи, взяли під контроль всю дорогу і підходи. За добу знищено більше 70 окупантів в районі населених пунктів Невельське, Красногорівка і Нетайлове», — підкреслив Цехоцький, реагуючи на розповсюджені російськими джерелами інформацію про потенційне захоплення міста.

Цехоцький також наголосив на тому, що відбувається активна реакція з боку українських військ, і за добу вдалося знищити понад 70 окупантів у районах Красногорівки та інших населених пунктів.

Зазначаючи інтенсивність бойових дій, він пояснив, що протягом дня здійснювалося понад 11 штурмів з боку окупантів у напрямку 59-ї бригади.

Ці дані відображають складність ситуації на фронті та високий рівень бойової готовності українських військ. Враховуючи розгортання подій і сакральний характер 9 травня для росіян, очікується, що кількість знищених загарбників збільшиться набагато більше, ніж тисяча.

Хоча ситуація залишається напруженою, офіцер підкреслив важливість контролю над ситуацією та готовності відстоювати українські території.

Також зазначимо, що раніше з цього приводу повідомлялось, що підрозділи Збройних Сил України (ЗСУ) повністю заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка в Донецькій області. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», підполковник Назар Волошин.

«Ворог прорвався у місто малими штурмовими групами та засів на території вогнетривкого заводу. Зусиллями наших підрозділів, зокрема 59 бригади, ворога було блоковано і він поки що перебуває там», — сказав військовий.

Відповідно до його звіту, ворожі сили прорвалися у місто невеликими штурмовими групами та засіли на території вогнетривкого заводу. Однак завдяки зусиллям українських військових, зокрема 59-ї окремої мотопіхотної бригади, противника вдалося заблокувати, і він зараз перебуває у місті.

Волошин підкреслив, що наразі ворожі групи відрізані від можливості отримання боєприпасів. Він також зазначив, що українські захисники повністю контролюють Красногорівку та її околиці, а також знищили близько 30 ворогів на підходах до міста за минулу добу.

«Наші захисники повністю тримають під вогневим контролем і Красногорівку, й околиці населеного пункту. За минулу добу захисники знищили близько 30 ворогів на підходах до Красногорівки», — зазначив речник.

Також речник зазначив, що ворожі сили проводять штурми поблизу селища Нетайлове і намагаються штурмувати східну частину Первомайського. Біля Невельського вони також намагаються заходити малими групами, проте українські воїни їх відбивають.

«Біля Невельського вони також заходять малими групами, контратакують, наші воїни їх відбивають», — додав спікер.

Військовий зазначав, що ворог не полишає спроб штурмувати населений пункт невеликими групами, але українські захисники вогнем артилерії та мінометів знищують усі спроби росіян зайти у місто.