Україна може зупинити наступ РФ на Сході: Зеленський назвав важливу умову

9 травня 2024, 16:38оновлено 9 травня, 18:12
2428
За словами Володимира Зеленського, Сили оборони утримують оборону на фронті завдяки озброєнню українського виробництва, темпи виготовлення якого зросли.
Україна може зупинити наступ РФ на Сході: Зеленський назвав важливу умову
Зеленський назвав умову зупинення ворожого наступу на сході / Колаж Главред, фото: УНІАН, 38 окрема бригада морської піхоти

Президент Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України зможуть зупинити наступ російських військ після отримання нових партій озброєння, включаючи ті, що надходитимуть з пакету допомоги США. Про це він повідомив під час спільної пресконференції з главою Європейського парламенту Робертою Мецолою у Києві 9 травня.

"Так, є поставки, але не ті обʼєми, які були проголосовані (Конгресом США - ред). Як тільки вони дійдуть, ми зупинимо їх ініціативу на сході держави", - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що російські окупанти збільшили чисельність свого військового формування на півночі та сході України і намагаються використати на свою корить нестачу снарядів у Сил борони України. Проте, за словами Зеленського, у ворога "не все так гладко, як вони думали".

відео дня

"При збільшенні постачання зброї ми зможемо зупинити їх на сході, там зараз у них ініціатива, це не секрет, нам потрібно їх зупинити, забрати ініціативу в свої руки, це можна тільки, коли в руках є щось міцне", — наголосив президент.

Говорячи про військову допомогу США, Зеленський зазначив, що для отримання обіцяної зброї до України потрібно чекати тижні і місяці. При цьому він додав, що українським силам допомагає власне виробництво зброї, теми якого зросли. Президент наголосив, що, серед іншого, йдеться про збільшення виробництва артилерії, артилерійських снарядів і дронів, а також протитанкових ракетних комплексів "Стугна" і "Корсар".

Зеленський також зауважив, що вже відбуваються ротації військових, проте замість "бригад, які виводяться, повинні заходити укомплектовані бригади".

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, що окупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що РФ готує новий наступ на травень-червень, оскільки збирає резерв із контрактників.

Наступ РФ на Сході - ситуація на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російські окупанти прорвали оборону ЗСУ в районі села Веселе на Лиманському напрямку. Про це повідомили аналітики з групи DeepState.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко оцінив ситуацію на Куп'янському напрямку і спрогнрозував можливі сценарії розвитку подій.

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що Україна все ще має шанси перемогти у війні з Росією. Навіть якщо російські війська зробили певний прогрес, цей прогрес не є стратегічним.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти