Група українських льотчиків вже завершує інтенсивне навчання на сучасних винищувачах F-16 за кордоном. Це значний крок у зміцненні обороноздатності країни та підвищенні її оборонної потужності. Уже дуже скоро до України прибудуть новітні винищувачі, на за їхнім штурвалом будуть сидіти найкращі пілоти Повітряних сил.

За словами Іллі Євлаша, речника командування Повітряних сил Збройних сил України, підготовка цих пілотів йде безперервно та систематично. Вже скоро, коли це буде можливо, літаки F-16 надійдуть в Україну, готові до виконання важливих завдань в українському повітряному просторі. Це не лише підвищить безпеку країни, але й надасть українським пілотам нові можливості для захисту своєї батьківщини.

«Цей процес постійно продовжується на різних рівнях. І ми вже маємо льотчиків, які безпосередньо завершують своє навчання на F-16. І як тільки це стане можливо, F-16 прибудуть в Україну. Звичайно, що ці пілоти вже будуть готові для виконання бойових завдань безпосередньо в повітряному просторі в українському небі», — розповів він.

Важливо підкреслити, що ця ініціатива є результатом спільних зусиль України та її партнерів за кордоном, які спрямовані на підтримку безпеки та стабільності в регіоні. Крім того, Євлаш зауважив, що робота з партнерами щодо передачі та підготовки цих літаків ведеться постійно, що свідчить про серйозний інтерес та зобов’язання з боку обох сторін.

Як раніше повідомлялось, за словами експерта з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце, першими, хто дізнається про початок роботи в небі України винищувачів F-16, будуть російські військові об’єкти та авіація.