$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +24 Київ

Безпілотники СБУ вразили дві перевалочні нафтобази в Краснодарському краї – джерела G

Безпілотники СБУ вразили дві перевалочні нафтобази в Краснодарському краї – джерела Нафтобази в Краснодарському краї є перевалочними для постачання пального російським військам у Криму, зазначають джерела
Фото: Мэрия Анапы / Telegram

Цієї ночі безпілотники СБУ вразили дві перевалочні нафтобази в селі Юрівка біля Анапи в Краснодарському краї РФ. Про це виданню "ГОРДОН" розповіли поінформовані джерела. 

Про пожежу на нафтобазі в селі Юрівка вночі повідомляли російські Telegram-канали й оперативний штаб Краснодарського краю. Базу атакувало щонайменше сім безпілотників, заявляв Telegram-канал Baza.

За даними наших джерел, це була успішна операція ударних безпілотників СБУ. Джерела стверджують також, що під удар потрапили одразу дві нафтобази. 

"Ці нафтобази є перевалочними для постачання пального російським військам у Криму, оскільки розташовані неподалік півострова", – пояснив співрозмовник. 

Російськими пабліками ширяться відео пожеж, які виникли внаслідок прильотів. Місцева влада каже, що для їхньої ліквідації знадобилося 62 людини.

"Сезон "бавовни" на російських НПЗ і нафтобазах – у розпалі. СБУ й надалі зменшуватиме економічний і логістичний потенціал Росії для ведення війни", – зазначило джерело.

Контекст

Від початку року Україна посилила атаки на нафтогазові об'єкти на території Росії – нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали. Атаки зафіксували в багатьох регіонах. Відповідальність за частину інцидентів неофіційно взяли СБУ й військова розвідка України. Україна атакує об'єкти на території країни-агресора із використанням вітчизняних безпілотних систем.

Через українські атаки на російські об’єкти нафтоперероблення, як зазначило The Moscow Times, у Росії експорт бензину впав на 37%, дизельного пального – на 23%. Російська влада заявила, що проблем із постачанням на внутрішній ринок немає, але з 1 березня експорт бензину заборонили на пів року.

У НАТО, за даними Reuters, заявили 4 квітня, що удари дронів могли вивести з ладу понад 15% потужностей російських НПЗ.

Матеріали за темою