$39.66 €43.08
menu closed
menu open
weather +25 Київ

СБУ заявила про затримання ворожих агітаторів і викриття підпільної "Молодої гвардії більшовиків-ленінців"

СБУ заявила про затримання ворожих агітаторів і викриття підпільної "Молодої гвардії більшовиків-ленінців" Затримані агітатори вихваляли Путіна та закликали відновити СРСР, кажуть у СБУ
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України заявила про нейтралізацію ще однієї мережі прокремлівських пропагандистів, які діяли в різних регіонах України. Повідомлення опублікували 9 травня у Telegram спецслужби. 

"Зловмисники публічно виправдовували збройну агресію РФ та закликали до захоплення всієї території нашої держави. Для проведення інформаційних диверсій фігуранти створили десятки спеціалізованих профілів у відеохостингу YouTube та популярних соцмережах", – ідеться у повідомленні.

Зокрема, за інформацією спецслужби, у Києві викрито місцеву жительку, яка вихваляла російську агресію проти України і нелегітимного президента РФ Володимира Путіна. Для поширення ворожої пропаганди вона зареєструвала анонімну сторінку в TikTok, де публікувала антиукраїнські дописи. За даними слідства, більшість аудиторії інтернет-ресурсу становили росіяни.

У Миколаївській області, згідно з повідомленням, затримано голову підпільної організації "Молода гвардія більшовиків-ленінців", діяльність якої дистанційно координувала російська розвідка.

"За вказівкою окупантів їхні поплічники готували замовні публікації для підконтрольних Кремлю міжнародних інформагентств. У цих статтях автори популяризували колишній Радянський Союз та закликали до його відновлення", – уточнюють у спецслужбі.

У Дніпропетровській області затримано YouTube-блогера, який, за даними СБУ, співпрацював із командуванням Південного військового округу країни-агресора. Він отримував від окупантів завдання поширювати провокаційні відеосюжети про війну в Україні, а у замовних роликах намагався дискредитувати сили оборони й поширював фейки про ситуацію на фронті, зазначили у повідомленні.

Ще одного ворожого агітатора, інформують в українській спецслужбі, затримано в Харкові: він на власному YouTube-каналі вихваляв радянський режим і пропагував комуністичну символіку.