Вважалося, що каміння у нирках – це проблема, з якою стикаються здебільшого дорослі. Однак, за останні два десятиліття ситуація змінилася радикально, і тепер вони стали більш поширеними у дітей. Для маленьких пацієнтів може стати справжнім випробуванням.

Чотирирічний Алекс Зеллерс зіткнувся з цією серйозною проблемою, коли у нього виявили каміння у нирках, які завдавали йому величезного болю.

Розміри деяких каменів були настільки значними, що їх можна було порівняти з м'ячем для гольфу.

Виховання дітей
Виховання дітей

Алекс народився з генетичним захворюванням, відомим як цистинурія, яке викликає утворення каменів у нирках через накопичення певних речовин у сечі.

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Лікарі кажуть, що каміння в нирках може призвести до серйозних наслідків, включаючи підвищений ризик серцевих захворювань, підвищений кров'яний тиск та втрату нирок.

Лікування подібних випадків часто потребує хірургічного втручання. І хоча стан Алекса є рідкісним, лікарі зазначають, що випадки дітей з камінням у нирках стають все більш поширеними.

Великий піст для дітей
Великий піст для дітей

Це може бути викликано різними факторами, включаючи дієту, вживання антибіотиків та зміну клімату, що призводить до зневоднення.

Важливо дізнатися симптоми каменів у нирках, такі як біль у ділянці попереку або внизу живота, кров у сечі, нудота та блювання. Однак діагностика може бути складною через різноманітність симптомів та їх вплив на різних дітей.

Для запобігання утворенню каменів у нирках важливо пити достатню кількість води, обмежувати вживання солодких напоїв та солі.

Нагадаємо, в наші діти в небезпеці, якщо ви їх миєте милом: доктор Комаровський попередив батьків

Раніше ми писали про те, що у Британії почалися випробування вакцини, яка обіцяє назавжди перемогти рак