Мешканка деокупованої території повисмикувала знаки з землі і вже вантажила на велосипед, щоб відвезти додому, коли її помітили.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій України, літня жінка вирішила, що попереджувальні знаки "Міни" знадобляться їй в господарстві. Однак такі дії, незважаючи на її наміри, поставили під загрозу не лише її власне життя, але й безпеку інших людей. Території, де розміщені знаки, залишилися без маркування, що ускладнює роботу саперів та збільшує ризик для місцевих жителів.

В господарстві все знадобиться, вирішила бабуся. Фото: кадр з відео ДСНС

"Принцип "у господарстві все знадобиться" тут не діє", - підкреслюють у ДСНС. Вони наголошують, що знаки встановлюються для попередження про небезпеку та захисту місцевого населення, а їхня відсутність може призвести до травмування та загибелі людей.

Рятувальники закликають громадян у жодному разі не використовувати попереджувальні знаки "Міни" для своїх потреб та не забирати їх із місця встановлення. Це створює додаткову небезпеку та ускладнює роботу саперів.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Нагадаємо, що наразі близько 26% території України є потенційно небезпечними та потребує обстеження з метою розмінування.

Нагадаємо, Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

Раніше ми повідомляли, що Під Полтавою рибалка намагався відбитися від поліцейських рибою, ще й коробки у копів жбурляв

Також, Накрасти дозволять набагато більше: в Україні планують збільшити поріг кримінальної відповідальності