$39.66 €43.08
menu closed
menu open
weather +22 Київ

"Ми зустріли їх вогнем". Зеленський підтвердив початок наступу РФ під Харковом

"Ми зустріли їх вогнем". Зеленський підтвердив початок наступу РФ під Харковом Зеленський заявив, що ЗСУ були готові до повторного нападу в регіоні
Фото: president.gov.ua

Країна-агресор Росія розпочала новий наступ у Харківській області. Президент України Володимир Зеленський сказав про це під час брифінгу в Києві з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою, відео опублікував Oboz.ua.

"Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами й артилерією. Важливо, що вони можуть збільшувати й підтягувати ще сили на цьому напрямку", – сказав президент.

Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні й розраховували сили для того, щоб дати відсіч ворогові.

"Зараз триває жорсткий бій на цьому напрямку. Уранці ми їх зустріли вогнем і, вважаю, на цей час зупинили", – додав глава держави.

Контекст

Уранці 10 травня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що РФ посилила обстріли на північному напрямку Харківської області. За його словами, було зафіксовано безрезультатні спроби диверсійних груп прорвати кордон.

Пізніше Міністерство оборони України поінформувало, що о 5.00 відбулася спроба прориву армією Росії ділянки кордону у Вовчанському районі, який на цю мить відбили. Там тривають бої різної інтенсивності, для посилення оборони на ділянку фронту скеровано резервні підрозділи, написали в МО.

Начальник Вовчанської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі повідомив про евакуацію населення з районів, які обстрілюють. Уранці він зазначав, що у Вовчанську, за попередніми даними, залишилося майже 3 тис. людей.

Приблизно о 15.00 Синєгубов розповів, що з початку нової атаки РФ у прикордонних районах під обстрілами загинуло двоє мирних жителів, ще п'ятеро осіб дістали поранення.