Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків підтвердив можливе збільшення тарифів на проїзд у комунальному транспорті у своєму регіоні.

Він висловив цю інформацію під час ефіру на радіо "Західний полюс". За його словами, наразі ведуться обговорення щодо можливого збільшення вартості проїзду.

Безкоштовний проїзний, фото cfts.org.ua
Безкоштовний проїзний, фото cfts.org.ua

Марцінків уточнив, що йдеться про можливе підвищення тарифів, яке поки що далеко від розгляду:

"Йдеться про те, що по карті "Галка" проїзд може бути по 10 гривень, по банківській карті – 13 гривень, за готівку – 15 гривень. У більшості міст України, на жаль, є підвищення тарифів. Це не буде завтра, тому що є певна процедура, але така потреба є, тому що сьогоднішній тариф – 6, 8, 10 гривень – не відповідає часу, витратам."

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Подорожчання проїзду
Подорожчання проїзду

За його словами, у більшості міст України вже відбулося збільшення тарифів через невідповідність поточних цін часу та витрат.

Однак Марцінків каже, що студенти продовжать отримувати знижку у розмірі 50%, а представники пільгових категорій залишаться їздити безкоштовно.

Також раніше, 8 травня, начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Андрій Гіглюк пояснив можливе підвищення вартості проїзду зростанням цін на пально-мастильні матеріали та запасні частини.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що К євстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..."

Вам буде цікаво дізнатися про безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт