Цього разу один український блогер звернув увагу на поради кардіологів. Як виявилося, пити каву можуть навіть ті, хто має проблеми із серцево-судинною системою та навіть після перенесеного інфаркту. Сердечникам цей напій навіть корисний.

Проте вживання кави людям із хворобами серця має бути розумним та помірним. А звичка випивати чашку кави вранці навіть корисна – напій сприятливо впливає на головний мозок.

Про це розповів один із українських блогерів, який часто публікує різні поради на тему оздоровлення.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Кофеїн допомагає покращити когнітивні здібності та позитивно впливає на судини. Він стимулює дихальні та судинно-рухові центри у довгастому мозку, підвищує працездатність, стимулює психічну діяльність та вкорочує час реакції.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Також кава допомагає впоратися зі стомлюваністю та сонливістю, покращує мікроциркуляцію, знижує рівень запалення в організмі, що може спровокувати розвиток атеросклерозу.

За словами кардіологів, відмовляти від улюбленого напою не слід людям із гіпертонією, ішемічними хворобами серця, аритміями та після перенесеного інфаркту.

Вона посилається на дослідження вчених, які перевірили дію кави на організм пацієнтів із такими захворюваннями. Тривале спостереження показало, що регулярне вживання 1-2 чашок чорної кави без цукру та вершків має навіть позитивний вплив.

Кава з корицею, скріншот: YouTube
Кава з корицею, скріншот: YouTube

Регулярне вживання чорної кави без цукру знижує ризик розвитку цукрового діабету у пацієнтів із ішемічною хворобою серця. Це стосується і меленої кави, і розчинної. При додаванні цукру, молока або вершків всі ці корисні якості для сердечників значно знижуються.

Також корисний для людей із захворюваннями серця чорний шоколад 70-90% вмісту какао-бобів. Один такий шматочок щодня благотворно впливає на обмін холестерину та тонус судин.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, кавоманам доведеться розщедритися: скільки коштуватиме улюблений напій, вершки і цукор.

Раніше повідомлялося, дорогу косметику більше не купуватимете: як позбутися зморшок за допомогою копійчаних засобів.

Також, любите "лікуватися" чаєм з лимоном - є погані новини: чим небезпечний мікс цитрусу та гарячої води.