Повторних Мінських угод більше не буде, Україна не поведеться на пусті обіцянки Росії.

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер підкреслив, що ця війна спрямована на відновлення територіальної цілісності України, включаючи і Крим, і що тільки Україна має право визначати, коли можна розпочати переговори з Росією та яке рішення може бути прийняте. Про це він зазначив в ексклюзивному інтерв’ю телеведучій Марічці Падалко на одному з українських медіа.

«Ми не будемо давати Україні якісь вказівки. Якщо будуть якісь перемовини, ми будемо стояти на боці України. Не буде жодного «Мінська-3″. Німеччина дуже сильно підтримує формулу миру президента Зеленського. Ми вважаємо це за належний підхід, щоб закінчити цю війну. Ми не лише з самого початку брали участь в цьому. Крім того, ми будемо учасниками саміту миру у Швейцарії на високому рівні. Тобто ми на вашому боці і будемо разом з Україною і підтримувати таке рішення після завершення війни», — зазначив посол.

Мартін Єґер підкреслив, що вельми важливо, щоб Україна була впевнена у своїй безпеці від Росії. Ця впевненість у безпеці від Росії є надзвичайно важливою, і саме за це Німеччина має виступати.

«Я думаю, що для «Мінська-3″ немає жодного шансу. Я зовсім не бачу, як це могло би функціонувати. Таке продовження цього старого підходу я не уявляю ніяк!», — резюмував він.

Цей очевидно, що подібного до Мінських угод й бути не може, адже вкотре вже всі переконались, що країна-агресор не дотримується нічого та порушує всі статути.