НБУ ввів в обіг нові гроші: як вони виглядають і у чому особливість

Монета номіналом 5 грн

Національний банк України випустив нову монету номіналом 5 гривень.  Йдеться про монету під назвою «День Європи».

Вона символізує єдність України з Європою, спільні цінності та прагнення до процвітаючого й мирного майбутнього, а також солідарність у боротьбі за демократію та свободу.

Нова монета виготовлена з нейзильберу. Автором її дизайну виступила художниця Наталія Фандікова. 

  • На аверсі по центру знаходиться стилізований тризуб, ліворуч від нього – офіційне гасло Європейського Союзу: «ЄДНІСТЬ У РІЗНОМАНІТТІ». Праворуч зобразили квітковий орнамент, який символізує самобутню культуру України та її процвітання.
  • На реверсі на дзеркальному тлі - абревіатури UA та EU, які переплітаються та створюють візуальний символ єдності. Нижче є напис ДЕНЬ ЄВРОПИ/EUROPE DAY, навколо якого – 12 зірок - як на прапорі Європейського союзу, який символізує цілісність, єдність та гармонію європейських народів.

Монету можна було придбати вчора. З першого дня доступними були 25 тисяч штук. Також вона продаватиметься 23 травня. Тираж — 25 000 штук.

Монети також будуть реалізовувати у банках-дистриб’юторах. Тираж – до 50 тисяч.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень