Якщо ви хочете, щоб у вашому саду цвіли великі, пишні та ароматні півонії, їх потрібно ретельно доглядати, зокрема, підживлювати. Досвідчені садівники розкрили свої секрети і розповіли, що потрібно додати до грунту, щоб отримати пишні квіти.

Про це розповідає "Сільський господар".

Початок періоду цвітіння цих квітів – це три-чотири роки, тому ще до того, як півонії не цвітуть, їх потрібно ретельно доглядати. Якщо у календарі травень, а умови вирощування дотримані, потрібно починати підживлювати півонії. Зазвичай це роблять десь за 2 тижні до початку цвітіння.

Півонії, фото: Знай.ua
Півонії, фото: Знай.ua

Чим краще підживлювати півонії

Щоб півонії виросли пишними, до грунту важливо додавати певні види добрива. Досвідчені квітникарі радять приготувати настій коров’яку, а для цього вам знадобляться такі інгредієнти, як:

Популярні новини зараз
Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще
  • Коров’як – 1 літр

  • Воду – 10 літрів

  • Сульфат калію – 20 грамів

  • Суперфосфат – 40 грамів

Розчиніть коров’як у воді, а потім додайте калієвий сульфат і суперфосфат, але додати це потрібно під самий корінь. Далі експерти радять підживлювати ці квіти комплексними мінеральними добривами один раз на місяць.

півонії / фото: Pixabay
півонії / фото: Pixabay

Як правильно доглядати півонії

Ці квіти потрібно поливіти на етапі бутонізації і цвітіння, тобто, у травні та червні, або у момент закладання бруньок для цвітіння наступного року, тобто, у серпні. До того ж, потрібно розрихлювати землю і видаляти бур’яни.

Нагадаємо, які рослини в жодному випадку не можна підживлювати дріжджами.

Як повідомляли раніше, які квіти можна посадити на своїй ділянці.

Як писав "Знай" раніше, що потрібно робити з тюльпанами, які відцвіли.