У Міненерго говорять про новий тариф: чому ціну для населення можуть збільшити

10 травня 2024, 22:53оновлено 13 травня, 14:14
355
У Кабміні вже обговорюють підвищення тарифів на електроенергію. Фінальне рішення ще не ухвалено, однак, імовірно, світло для українців усе-таки подорожчає.
Тариф, світло
Тариф на світло - у Міненерго визнали плани на підвищення / колаж Главред, фото УНІАН

У Кабінеті міністрів України вже обговорюють майбутнє підвищення тарифів на електроенергію. Фінальне рішення ще не ухвалено, проте, ймовірно, електрика для побутових споживачів у країні все-таки подорожчає. Про це повідомила заступник міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

За її словами, підвищення тарифу необхідне для того, щоб Україна пройшла через опалювальний сезон 2024/2025.

"Ми обговорюємо, зокрема, підвищення тарифів", - сказала чиновниця, говорячи про стан енергосистеми України після російських атак.

відео дня

За словами Гринчук, рішення про підвищення тарифів на світло для побутових споживачів в Україні ще не ухвалено. Поки що в Кабміні аналізують можливості та стан енергетичних підприємств країни.

Крім того, каже заступник міністра, влада України підраховує всі доступні фінансові ресурси для підготовки енергетики до зими, зокрема допомогу від міжнародних партнерів. Однак уникнути зростання сум у квитанціях, цілком ймовірно, не вийде.

"Зараз, на жаль, з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Ми намагаємося шукати і впроваджувати рішення, які пом'якшать ці наслідки взимку", - підсумувала Гринчук.

Що таке житлово-комунальні послуги?

Житлово-комунальні послуги (ЖКП) - послуги з підтримання та відновлення належного технічного та санітарно-гігієнічного стану будівель, споруд, обладнання, комунікацій та об'єктів комунального призначення, повідомляє "Вікіпедія".

Удари по об'єктах інфраструктури України - новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Росія в середині весни влаштувала масштабну атаку на енергетичну систему України. Через ракетні обстріли введено графіки аварійних відключень по областях країни.

Керівник Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко зазначив, що відновлення пошкоджених об'єктів енергосистеми українцям доведеться фінансувати за власні кошти.

Ситуація з постачанням електроенергії в Харкові залишається критичною, але є можливості поліпшити її найближчим часом. Мешканцям Одеси, Хмельницького та Кривого Рогу рекомендується економити електроенергію. Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Інші матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти