$40.48 €43.89
menu closed
menu open
weather +19 Київ

Наступу в Харківській області немає, це ІПСО, щоб посіяти паніку в Україні – ЗСУ

Наступу в Харківській області немає, це ІПСО, щоб посіяти паніку в Україні – ЗСУ Сили оборони України контролюють ситуацію в Харківській області, вважає речник ОСУВ "Хортиця"
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Активізація військ РФ на кордоні з Харківською областю є російською інформаційно-психологічною операцією. Про це заявив 10 травня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин у коментарі hromadske.

За оцінкою Волошина, росіяни прагнуть посіяти паніку серед населення України й завадити командуванню ЗСУ перекидати власні резерви на більш "спекотні" напрямки фронту на сході України.

"Наступу на півночі Харківщини немає. Сили оборони спільно зі Збройними силами й різними військовими формуваннями контролюють ситуацію", – сказав Волошин.

Окрім цього, він додав, що ворог намагається відтягнути сили й засоби української армії в Харківську область із Донецької.

Про те, що посилення атак російських окупантів у Харківській області 10 травня схоже саме на імітацію ворогом широкомасштабного наступу із залученням обмежених сил і засобів і проведення розвідки боєм, заявив і керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони Андрій Коваленко.

Контекст

10 травня всю ніч тривали обстріли прикордонних районів Харківської області з РСЗВ і артилерії, також скидали керовані авіабомби. Були безуспішні спроби диверсійних груп прорвати кордон, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Він закликав жителів прикордонних із РФ районів евакуюватися.

У Міністерстві оборони України підтвердили спроби окупантів загострити ситуацію і прорвати оборону ЗСУ на півночі країни. Зеленський удень 10 травня підтвердив, що на цьому напрямку в Харківській області триває "жорсткий бій". ЗСУ зупинили просування окупантів, поінформував він.

Зеленський увечері 10 травня запевнив, що Україна посилить свої війська на тих напрямках у Харківській області, де окупанти атакують.