Ексголовком Залужний, за словами політтехнолога Сергія Гайдая, повинен активно впливати на Вашингтон з Лондона, використовуючи свій досвід і авторитет, щоб забезпечити українській армії необхідну зброю від західних союзників для досягнення перемоги. Саме така схема взаємодії між Залужним та американськими політиками, зокрема президентом Байденом, допоможе Україні одержати перемогу.

Гайдай вважає, що оцінка роботи Залужного буде залежати від того, яку кількість зброї він зможе забезпечити українським військовим. Однак він наголошує, що великобританські арсенали обмежені, тому дипломатична робота Залужного не повинна обмежуватися лише Великою Британією. Зокрема, Гайдай радить Залужному звернутися до американських політиків через свої британські контакти

Політтехнолог зазначає, що США мають велику кількість необхідної Україні зброї, яка має бути ліквідована як непотрібна, і якщо Залужний зможе знайти механізми впливу на американський уряд, це буде дуже корисно для України. Гайдай підкреслює, що вже існуючий ленд-ліз для України не був повністю реалізований через відсутність запуску його в дію.

Експерт наголошує на важливості саме американської допомоги для України і радить Залужному активно використовувати свої дипломатичні зв’язки для впливу на Вашингтон через Лондон. Такий підхід має допомогти підсилити підтримку України з боку її союзників.

 

«Я на місці Залужного через Лондон шукав би повсякчас важелі впливу на Вашингтон.Доля підняла Залужного досить високо, тому що представляти Україну у Великобританії — дуже поважно та важливо. Це відкриває широке поле для дипломатичних маневрів, і хочеться сподіватися, що колишній головком ЗСУ скористається всіма можливостями з тим, аби підсилити підтримку України з боку союзників», — зазначив експерт.