Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за особистою гігієною, є дуже важлива інформація. Так, британський авторитетний дерматолог Емма Крейторн визначила, що видавлювання прищів у так званому трикутнику смерті може стати причиною інсульту та інфікування мозку патогенними бактеріями.
За словами фахівця, йдеться про зону в області носа, губ та підборіддя.
Про це стало відомо завдяки повідомленню Емми, яке цитує видання Daily Mail.

прищі на підборідді
прищі на підборідді. https://onanote.ru/primety/pryshh-na-podborodke

Під шкірою в області носогубного трикутника, за словами експерта, захована велика мережа капілярів. Вона безпосередньо пов'язана з головним мозком через кавернозний синус — мережу вен за носом та очницями.
Якщо травмувати цю зону, у шкірі може утворитися отвір, через який бактерії проникнуть у кровотік та спровокують інфекції. Причому таку травму можна завдати не лише видавлюванням прищів, а й пірсингом.

прищі на підборідді
прищі на підборідді. http://ivona.bigmir.net/health/news/431536-Sem--maloizvestnyh-faktov-ob-akne

Будь-яка інфекція, яка розвинеться тут, додає Емма Крейторн, може вплинути на інші частини тіла та навіть мозок. Не виключені також випадки, коли подібне може спричинити абсцес чи тромб – а це вже ризик заробити інсульт.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.