Уявіть собі таку картину: сонце палить на все, що тільки можна, а ви, мов намальовані на асфальті, танете під його променями. У такі моменти навіть найпростіші завдання здаються набагато складнішими, ніж зазвичай, так? Так от, у такі моменти медики рекомендують обережно приймати важливі рішення.

Чому? Тому що спека, виявляється, може не тільки спалювати наше терпіння, а й впливати на наші поведінкові звички.

спека
спека

Дослідження вчених показали, що коли температура зростає, наше бажання допомагати оточуючим падає, а настрій може знизитися до депресивного. І агресія до того, що відбувається, і оточуючим зростає.

Це все через те, що наше тіло страждає від спраги та втоми, а ми втрачаємо контроль над своїми реакціями.

Популярні новини зараз
Прийшло лихо, звідки не чекали: кого з українців можуть змусити повернути частину субсидії Цінники доведеться міняти - до 2 тис грн: в Україні готуються до "особливого" сезону Платити за проїзд знову стане звичайним: кінець пільгам прийшов На тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка
Показати ще

В одному дослідженні працівники, які працювали в спеку, раптом стали менш уважними до клієнтів і рідше пропонували їм допомогу. А в онлайн-опитуванні люди, які згадували спекотні дні, були не дуже зацікавлені в участі в безкоштовному експерименті.

спека
спека

Цікаво, що навіть заповнення простого запитальника стало для тих, хто проводив час у спеці, справжньою проблемою. А все тому, що наш організм бореться з температурою і не завжди справляється з нею на всі сто.

Так що, якщо вам доведеться приймати серйозні рішення в спекотний день, можливо, варто трохи зачекати. Зрештою, ви точно не хочете, щоб ваші жаркі емоції раптово вибухнули не в тому напрямку, чи не так?

Нагадаємо, про відбитки пальців допоможуть ловити наркоманів і підривників: лікарі зробили вражаюче відкриття

Раніше ми писали про те, що до кінця світу все ближче? Експерти знайшли страшний напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"