В Україні настав сезон свіжих овочів. І хоча ціни на них зараз набагато вищі за літні, багато громадян із задоволенням купують їх у бажанні підживити свій організм вітамінами після зими.

Однак варто бути обережними, адже замість підвищення імунітету ви можете потрапити на лікарняне ліжко з отруєнням.

Ранні овочі на ринку
Ранні овочі на ринку

Нітрати власними силами безпечні. По суті, це солі азотної кислоти, які містяться в навколишньому середовищі. Природні нітрати є у всіх фруктах та овочах, однак у безпечній кількості для людини. Їх рівень у продукті може стати небезпечно високим, якщо фермери навмисно стимулюватимуть добривами їх зростання. Про це повідомляють у Держслужбі з питань безпеки продуктів та захисту прав покупця.

Популярні новини зараз
"Резерв+" не замінить: адвокат пояснив нюанси застосунку Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей
Показати ще

"В основному зараз перше місце за кількістю випадків перевищення нітратів займає редис, далі йде огірок і капуста. В інших ранніх овочах випадки перевищення допустимих норм бувають, але це швидше поодинокі випадки", - зазначають житомирські фахівці.

Важливо берегти здоров'я та не бояться цікавитись у продавців наявністю документів, що засвідчують походження, якість та безпеку овочів.

Нагадаємо, що улюблені "черіки" не у списку? Українські супермаркети знизили ціни на помідори, огірки та часник.

Раніше ми повідомляли, що 30% продуктів в Україні є небезпечними: дослідження виявили шокуючі дані.

Також стало відомо, що в Україні стрімко дешевшають продукти, навіть овочі: на що в травні цінники стали "приємнішими".