Боржники комунальних послуг можуть мати справу з серйозними фінансовими наслідками, якщо не вирішать свої проблеми вчасно.

У разі звернення до суду їм доведеться не лише погасити борг, а й покрити судові витрати, що може сягати мінімуму 3028 гривень, плюс штрафи, пені, інфляційні нарахування та інші збори.

Про це повідомляє "Нафтогаз Тепло" на своїй Facebook-сторінці.

Заборгованість з комуналки / фото: Нафтогаз Тепло
Заборгованість з комуналки / фото: Нафтогаз Тепло

Якщо боржник отримує субсидію та продовжує накопичувати заборгованість, це може призвести до втрати субсидії на наступний опалювальний сезон.

Популярні новини зараз
ВЛК за новими правилами: що змінилося для військовозобов’язаних українців з червня Гуманітарна допомога для всіх: де отримати безкоштовні продуктові набори Українцям пояснили важливий нюанс відвідин ТЦК: як не допустити помилку Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Проте є вихід із ситуації – реструктуризація заборгованості. Уклавши договір про реструктуризацію з виконавцем комунальних послуг, можна внести лише 30% від загальної суми боргу та виплачувати частину, що залишилася, частинами протягом певного періоду.

Для укладання такого договору потрібно звернутися до абонентського відділу у вашому місті. Тимчасова оплата комунальних послуг стане запорукою успішної підготовки до наступного опалювального періоду та уникнення юридичних проблем.

Раніше ми писали про те, що воювати за гарячу воду більше не доведеться: як захистити свої права у сфері ЖКГ

Крім того, Знай.ua повідомляв, " Так, це буде дуже боляче": як пропонують вирішити проблему тарифів на світ

Також наш портал інформував не лише про відключення, а й штраф: енергетики можуть нагрянути до боржників разом із поліцією