Українська правда

Ломаченко — Камбосос: "Матриця" поглинула всю лють "Воїна"

Ломаченко — Камбосос: Матриця поглинула всю лють Воїна

Недільний ранок 12 травня для любителів боксу в Україні розпочався з перегляду чемпіонського поєдинку між Василем Ломаченком і Джорджем Камбососом. Хотілося побачити конкурентний бій на австралійській RAC Arena. Перед матчем команда "Фуріоси" обіцяла справжню війну в ринзі. Що ж сталося в реальності?

Ломаченко нав'язав свій стиль бою і закономірно домінував

В перших двох раундах здавалося, що австралієць готовий до реалізації певного плану. Він непогано відпрацьовував по корпусу українця, більш-менш активно рухався.

Але вже в 3-4 раундах стало очевидним, що в ринзі дві зовсім різні величини від боксу. Ломаченко включив "Матрицю", яка наче без особливих зусиль поглинала "люті" потуги Камбососа. Останній просто молотив повітря.

У 7 раунді австралієць навіть опинився на підлозі, з усієї сили надіславши рукавичку в пустоту. І саме в цьому раунді Василь декілька разів потужно пройшовся по корпусу опонента.

Кожна хвилина відпочинку в куті австралійця проходила однаково. Тренер вимагав почати бійку, розмін, зарубу. Вже після 4 раунду там прозвучала фраза про те, що як боксер Ломаченко знаходиться на іншому рівні, тому з ним треба не боксувати, а битися.

А спробуй битися з тим, хто майстерно, дійсно на іншому рівні, цієї "битви" уникає. Недарма після бою Джордж відверто заявив, що у нього був чудовий план на бій, але магія Ломаченка зламала його без якихось зусиль.

Кінцівка 11 раунду — Камбососу треба було відпочити після першого влучання

На останній хвилині 11 раунду сталася дивовижна розв'язка. Ломаченко в розміні потужно влучив лівою, після чого легенько підштовхнув суперника на поміст. Цей незначний поштовх ввів рефері в оману і він не зафіксував нокдаун.

Насправді Джорджу треба було взяти тут паузу і залишитися на помості, адже удар його дійсно вразив. Василь відчув, що суперник втратив концентрацію, і майстерно добив. При цьому обрав атаку в корпус, показавши наскільки тонко він відчуває кожну мить на ринзі та слабкості опонента.

Післяматчеві слова Василя — чемпіон більше не хоче битися?

Підсумок зрозумілий — майстерність і досвід "Матриці" взяли гору. "Лютий" натомість так і не знайшов, куди ж йому спрямувати свою лють. Ломаченко надзвичайно вдало реалізував концепцію боксу, як мистецтва самооборони.

Але в завершенні хочеться сказати не про сам бій, а про певний присмак після нього. І сам чемпіон, і його команда обернулися в українські прапори. Водночас Василь так само майстерно, як він ухилявся від атак супротивника, ухилився і від згадування власної батьківщини, чи принаймні країни, яку представляє.

"Вдячності" пішли богу, команді суперників, власному тренерському штабу, сім'ї та дітям. Пояс Василь присвятив своєму батькові. Відчувалося, що він принципово не хоче згадувати власних уболівальників в Україні. Та й чи чекали ми цього?

Останнє питання, яке задав інтерв'юер чемпіону в ринзі, було про подальші плани. Вочевидь воно стосувалося того, як продовжуватиме Лома свою кар'єру. Однак Василь ухилився і від нього, сказавши, що подальші його плани — відпочинок із сім'єю.

Приділяю стільки уваги не самому бою, а тому, що відбувалося в ринзі після нього, оскільки виглядає так, наче Ломаченку вже зовсім не цікаво боксувати. Бої з нижчими за рівнем суперниками, подібними до Камбососа, не кидають майстру справжнього виклику. А поєдинки з дійсно небезпечними опонентами… Чи потрібні вони 36-річному боксеру? Важко сказати. Будемо очікувати новин про подальші плани Василя.

Бокс Джордж Камбосос Василь Ломаченко