Ймовірно, наступним президентом Штатів буде далеко не Байден.  Однак і не той кандидат, про кого ми думаємо. Професор Ігор Айзенберг з Нью-Йоркського університету вважає, що Мішель Обама не має жодних політичних амбіцій і, отже, не буде висувати свою кандидатуру на пост президента США.

«Не знаю звідки Der Spiegel взяв інформацію про те, що Джо Байден може зняти свою кандидатуру на президентських виборах на користь Мішель Обами. Насправді в США навіть не обговорюють цю інформацію, оскільки вважають, що це дуже несерйозно. Технологічно це дійсно можливо. Втім, в реальній американській політиці це неможливо», — заявив Ігор Айзенберг.

Експерт підкреслив, що Мішель Обама не має наміру розпочинати політичну кар’єру.

«Слід розуміти, що Мішель Обама ще чотири роки тому, коли ходили чутки про те, що її можуть висунути на президентських виборах, сказала, що вона хоче жити своїм приватним життям. Вона також сказала, що їй було достатньо провести 8 років у Білому домі. Тому я переконаний, що Мішель Обама не має жодних політичних амбіцій», — додав він.

Варто нагадати, що з’явилася інформація, що Президент США Джо Байден може відмовитися від участі в президентських виборах у цьому літі. Замість себе він може запропонувати кандидатуру дружини колишнього президента США Барака Обами — Мішель Обами. У відомстві колишньої першої леді заявили, що Мішель Обама не має наміру висувати свою кандидатуру на пост президента США у листопаді.

За даними німецького видання Der Spiegel, є ймовірність, що Байден може оголосити своє рішення на партійному з’їзді демократів у Чикаго у серпні. Der Spiegel відзначає, що Мішель Обаму вже занесли до списку потенційних кандидатів, щодо яких проводять опитування громадської думки.

Der Spiegel зазначає, що таке рішення можуть ухвалити через вік Байдена, адже дві третини американців вважають його занадто старим для того, щоб керувати країною ще чотири роки.

Видання також нагадує і про похилий вік кандидата від республіканців Дональда Трампа, проти якого наразі ведеться низка судових справ, що може відштовхнути від нього виборців.