Виявляється, в Україні вже повним ходом зібралися впроваджувати нову форму військового квитка. Також відомо, як реагуватимуть на відсутність цього документа у громадян представники ТЦК та СП.

У деталях про це розповів представник Генерального штабу Збройних сил України полковник Юрій Глущенко в інтерв'ю, яке доступне для перегляду в YouTube.

Так, уряд готує нову форму документа з урахуванням цифровізації військового обліку.

Військовий квиток / фото
Військовий квиток / фото

За словами Глущенка, оновлені дані через електронний кабінет потрапляють до Єдиного державного реєстру. У разі зупинення такого громадянина на вулиці або в іншому місці для перевірки його військово-облікового документа працівниками ТЦК працівники можуть включитися до Реєстру або в телефонному режимі з'ясувати з оператором Реєстру про оновлення даних громадянина.

Популярні новини зараз
"Резерв+" не замінить: адвокат пояснив нюанси застосунку Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку
Показати ще

Отже, оператор з'ясує та розкаже всю інформацію про громадянина. Якщо він поновив дані, до нього не буде жодних питань.

Військовий квиток. Фото: Youtube
Військовий квиток. Фото: Youtube

Військовий також уточнив, що наразі опрацьовується нормативно-правова база, за якою видаватимуться єдиний документ для військовозобов'язаного, резервіста та призовника, за єдиною формою.

При цьому з набранням чинності новою постановою Кабінету міністрів громадянам, які не мають військово-облікового документа, видаватиметься документ нового зразка.

Таким чином, ті документи, які були видані до набрання чинності законом 3633 від 11 квітня 2024 року, залишаються чинними. У них буде внесено відповідні позначки.

Нагадаємо, тепер у ухилістів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші.

Раніше повідомлялося, через просту помилку втратите броню від мобілізації: на що звернути увагу.

Також, будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада ухвалила важливе рішення.