9 травня, Верховна Рада України затвердила важливий законопроект, який змінює підходи до відповідальності батьків чи опікунів, що ухиляються від своїх законних обов'язків по вихованню дітей.

Цей законопроєкт, під номером №9390, вносить зміни до статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Його основна мета - посилити контроль за дотриманням батьківських обов'язків та встановити більш суворі заходи для тих, хто їх ігнорує.

Допомога батькам. Фото: Youtube
Допомога батькам. Фото: Youtube

Згідно з новим законом, якщо батьки або особи, які замінюють батьків, не забезпечують малолітнім дітям належні умови для життя, навчання і виховання, на них можуть накласти адміністративну відповідальність.

Відповідальність за порушення може бути у формі попередження або штрафу. Розмір штрафу може коливатися від 850 до 5100 гривень.

Популярні новини зараз
Це заборонено: Київстар запровадив жорсткі обмеження для абонентів на час відключення світла Українські пенсіонери у червні отримають "потрійну" надбавку до виплат: хто у списках Прийшло лихо, звідки не чекали: кого з українців можуть змусити повернути частину субсидії Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Ці заходи запроваджуються, щоб змусити батьків та опікунів бути більш відповідальними. Верховна Рада вірить, що так буде краще дотримуватися прав дітей, зокрема їх право на основні життєві потреби, освіту і виховання.

Батьки з дітьми
Батьки з дітьми

Важливо, що закон зосереджує увагу на малолітніх дітях, вік яких не перевищує 14 років, наголошуючи на критичній важливості їх розвитку в стабільному та здоровому середовищі.

Цей закон створений для того, щоб давати додаткові юридичні можливості карати тих, хто не виконує свої обов'язки. Він допомагає боротися з тим, що деякі батьки нехтують своїми обов'язками, і має на меті підтримку сімейних цінностей та захист прав дітей в Україні.

Нагадаємо, українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Вам буде цікаво дізнатися мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина