Наш світ досі продовжує давати сюрпризи. Скільки ще в землі нашої планети таїться нерозгаданих таємниць бояться уявити навіть вчені.

Так групі археологів у масштабних розкопках в державі Бангладеш в Південній Азії на ділянці в Натешварі вдалося відкопати будівлі невідомої стародавньої цивілізації.

Стародавня цивілізація
Стародавня цивілізація

Їх виявила команда під керівництвом професора археології Суфі Мустафізура Рахмана з Університету Джахангірнагара. Як зазначають фахівці, ця таємнича культура процвітала близько 1000 років тому. Про це повідомляє Archaeology News Network.

Стародавнє місто, про яке раніше не було відомо, розташовувалося на території Бенгальського району. Він славиться своїми пірамідами та іншими спорудами. За словами Суфі Мустафізура Рахмана, йдеться про буддійську цивілізацію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дозволили не платити один податок – але легше від цього не стане Пенсіонерам встановили обмеження: доплату отримають не всі Це заборонено: Київстар запровадив жорсткі обмеження для абонентів на час відключення світла Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

"Археологічні розкопки Натешвара в Бікрампурі можуть стати центром буддійської культури в Південній Азії і стати об'єктом всесвітньої спадщини, — вважає доктор Суфі. — З грудня минулого року ми проводимо археологічні дослідження і вже виявили пірамідальні споруди та інші важливі арт. ".

Бангладеш

Також вчені обстежили ділянку площею понад 5000 квадратних метрів. Особливу увагу привернула одна з найвищих пірамід. За твердженням доктора Суфі, це так звана ступа — буддійська архітектурно-скульптурна культова споруда, яка має напівсферичні контури.

Місце розкопок

Зважаючи на все, цивілізація була дуже розвиненою. Експерти знайшли руїни храму та кімнат, у яких жили ченці. Також знайдено інші восьмикутні ступи, викладені червоною цеглою проходи і навіть каналізація.

Нагадаємо, що вчені під час розкопок знайшли фіолетове "щось", дорожче за золото: що воно таке.

Раніше ми повідомляли, що на бронзовому ліжку у лавровому вінку: у Греції археологи відкопали 2100-річний скелет багатої жінки.