9 травня 2024 року Верховна Рада України схвалила законопроєкт №5473-д, який змінює підходи до контролю якості нехарчових товарів та відповідальності бізнесу.

Штрафи за порушення стануть меншими для підприємців, які платять єдиний податок. Це допоможе малому бізнесу легше вести свою діяльність.

Підпис документів / фото: Freepik
Підпис документів / фото: Freepik

Використання технологій під час перевірок: інспектори можуть застосовувати фото, аудіо та відео засоби для документування процесу перевірок, що забезпечить більшу прозорість.

Доступ до документів: інспектори зможуть вимагати первинні документи лише у випадках, коли є підозра, що продукція небезпечна чи не відповідає стандартам.

Популярні новини зараз
Ухилянтам пояснили, коли у них почнуть відбирати речі Українців обкладуть податком на розкіш: кого змусять витрусити гаманці Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни
Показати ще

Лабораторія, скріншот: YouTube
Лабораторія, скріншот: YouTube

Лабораторні аналізи за кошти держави: якщо перевірка продукції потребує дослідження, витрати бере на себе держава, що знімає фінансове навантаження з плечей бізнесу.

Утилізація замість штрафів: закон вводить можливість замінити штрафи за продаж продукції неналежної якості на обов’язок її утилізувати.

Ці зміни мають зробити процес державного ринкового контролю більш збалансованим та справедливим для бізнесу, одночасно підтримуючи високі стандарти безпеки та якості продукції.

Також наш портал інформував, покращити життя конкретному пенсіонеру: які зміни запровадила влада

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що до військкомату йти не обов'язково: як оновити свої дані в ТЦК, навіть сидячи вдома

Вам буде цікаво дізнатися українцям у Польші варто вже задуматися: майбутнє дітей на кону