$39.92 €43.31
menu closed
menu open
weather +22 Київ

На околицях Вовчанська окупанти зайшли в будинок і відстрелили палець 74-річному жителю – прокуратура

На околицях Вовчанська окупанти зайшли в будинок і відстрелили палець 74-річному жителю – прокуратура Медики надали допомогу постраждалому чоловікові, розповіли у прокуратурі
Скріншот: Харківська обласна прокуратура / Telegram

Російські окупанти зайшли додому до жителя прикордонного Вовчанська Харківської області й поранили його в руку. Про це 12 травня повідомляють у Telegram прокуратури регіону.

"За даними слідства, 12 травня близько 12.30 на околицях міста Вовчанськ російські військові відстрелили 74-річному місцевому мешканцю палець", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що медики надали допомогу постраждалому.

На відео чоловік із перебинтованою рукою розповів, що окупанти перебили йому пальці.

"Бовтаються пальці", – додав він.

Контекст

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ у Харківській області, повідомив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сили оборони знали про плани окупантів у регіоні й розраховували сили, щоб дати відсіч ворогові. Увечері Зеленський запевнив, що Україна посилить свої війська на тих напрямках Харківської області, де окупанти атакують.

Пізніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти "вклинилися в оборону".

Удень 12 травня в ОВА розповіли, що сіра зона на півночі області зросла, як і кількість населених пунктів, де ведуть бойові дії.