Окупанти отримали новий наказ — вони зосереджуються на створенні фальшивих фронтів, у спробах змусити українські сили витрачати ресурси на оборону цих територій, тим самим відволікаючи їх увагу від інших стратегічних напрямків. При цьому, наразі їм не вдалося прорвати лінію оборони на Харківщині, реальні укріплення побудовані не на самому прикордонні.

Про це розповів Євген Дикий у своєму інтерв’ю.

«Це сім населених пунктів, які наразі окуповані. Сім сіл російські окупанти наразі окупували на цьому напрямку. Оце треба теж називати речі своїми іменами, інша річ, що всі ці сім сіл це в межах п’яти кілометрової смуги від державного кордону, більш того деякі з цих сіл це по яких фактично проходив держкордон. Тому їх не окупували, а вони вже давно окуповані», — підкреслив Дикий.

Ця тактика, безумовно, створює серйозні виклики для української сторони. Вона змушує військове керівництво перерозподіляти оборонні ресурси та розгортати додаткові війська на території, яка нещодавно була в безпеці. Такий рух може призвести до відчутного ослаблення оборони інших районів та збільшення напруги на передовій.

Євген Дикий зазначає, що основна мета російських окупантів, швидше за все, полягає в тому, щоб змусити українську владу та армію реагувати панічно та непродумано, щоб спровокувати конфлікт та створити підстави для подальшої ескалації війни. У цьому контексті критично важливою стає здатність України аналізувати та протистояти таким провокаціям з розумінням їхніх справжніх мотивів та наслідків.

Також додамо, що Олександр Яковець заявив, що зводити фортифікації під постійним вогнем окупантів — абсурд. А найбільш підготовлені рубежі знаходяться на певній відстані від фронту.

Яковець зазначив, що фортифікаційне обладнання оборонних споруд на Харківщині здійснюється у декілька рубежів. Водночас не всі військові задоволені оборонними спорудами на цьому напрямку.