$39.92 €43.31
menu closed
menu open
weather +22 Київ

Голова Вовчанської МВА заявив, що фортифікації навколо міста було побудовано "не так щільно"

Голова Вовчанської МВА заявив, що фортифікації навколо міста було побудовано "не так щільно" Начальник Вовчанської МВА припускає, що будівництво фортифікацій навколо міста було недостатньо щільним
Фото: EPA

Фортифікаційні споруди навколо Вовчанська, де російські окупаційні війська розвивають наступальні дії, були, але, можливо, недостатньої щільності. Про це 13 травня заявив начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі в ефірі "Радіо Свобода".

За його словами, фортифікаційні споруди будують і зараз, але через близькість міста до кордону з РФ, проводити такі роботи вкрай складно й небезпечно через постійні обстріли.

"Усе було побудовано. Але, можливо, не так щільно. Вовчанськ після деокупації півтора року перебуває під постійним обстрілом. І мінометів, і артилерії. Тому я ще раз повторюю: від Вовчанська до кордону чотири кілометри. Було вкрай важко будувати фортифікаційні споруди. Але ще раз наголошую: дякую всім будівельникам і військовим, які базувалися на цих об’єктах. І доклали максимум зусиль, щоб зробити фортифікаційні споруди", – уточнив Гамбарашвілі.

Контекст

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ у Харківській області, зокрема в напрямку Вовчанська.

Генштаб Збройних сил України повідомляв, що станом на 13 травня бої за місто тривають, однак російські окупаційні сили досягли певних тактичних успіхів.