Середа, 29 Травня

Мав право на бронь. На війні загинув педагог та тренер зі Львівщини Петро Білас

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

На війні з російськими загарбниками загинув юний захисник України, знаний тренер Петро Білас. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.

За даними мерії, Петро Білас був вихідцем з Трускавця, однак тренерська діяльність та вчительська робота тісно пов’язували його з Дрогобичем, а тренерська родина Біласів є відомою своїми спортивними здобутками не лише в Україні, а й за її межами.

30-річний захисник України мав сім’ю, навчав дітей та любив життя. Петро працював вчителем фізкультури у Дрогобицькому Ліцеї №3 імені В’ячеслава Чорновола. Як вчитель він міг мати бронь та залишатись працювати тут, однак свідомо обрав стати на захист України.

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України Петро разом з батьком долучився до лав Збройних сил України. Був командиром підрозділу.

Петро Петрович просив педагогів тримати свій фронт тут, доки він тримає його там. Це людина неймовірної щирості. Людина, яка дарувала щирість і вміла передати це своїм учням…

«Це не лише горе родини, це велике горе для всіх нас і для дирекції, і для вчителів, і здобувачів освіти. На віки-вічні його ім’я буде вписане в історію нашого ліцею», – зазначили у дирекції ліцею №3.

У Петра Біласа залишилась дружина та донька.

«Він не роздумуючи змінив борцівський зал на окопи та посадки, але завжди цікавився здобутками своїх вихованців, вболівав за улюблений вид спорту. Це невимовна втрата для всієї борцівської спільноти», – додали у асоціації вільної боротьби України.

Дрогобицька міська рада висловлюють щирі співчуття сім’ї, родичам, близьким та друзям з приводу передчасної загибелі Петра Біласа.