"Ощадбанк" наклав арешт та заблокував карти українцям, через що вони масово звертаються у коментарях до банку з питанням, коли ж нарешті знімуть арешт. Так, багато людей зараз зазнають фінансових труднощів, включаючи як пенсіонерів і військових, так і тих, у кого документ про зняття арешту буквально вже є на руках.

У соціальних мережах з'явилися скарги та звернення до банку з вимогою розблокувати карти. Один із користувачів висловив намір звернутися до суду і вимагати компенсацію за моральну шкоду, яку їм завдає банк.

Обращение к "Ощадбанку" / фото: скриншот Facebook
Обращение к "Ощадбанку" / фото: скріншот Facebook

Інші клієнти також поділилися своїми історіями про те, як вони опинилися без доступу до своїх коштів, навіть після того, як борг був погашений і є рішення виконавчої служби про зняття арешту.

  • Мою карту – пенсійну, єдине джерело доходу, було заблоковано. Обов'язок погашений, про що вам повідомила виконавча служба. І вже більше тижня банк не дозволить її розблокувати.
  • Коли ви знімаєте арешт рахунку? Я військовий зараз перебуваю у зоні бойових дій, треба й машину ремонтувати і їсти. А вам так тяжко?

Відповідь "Ощадбанку" / фото: скріншот Facebook
Відповідь "Ощадбанку" / фото: скріншот Facebook

Популярні новини зараз
Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу Дешевого одягу у секонді більше не буде: прийнято важливе рішення Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Відповідь "Ощадбанку" / фото: скріншот Facebook
Відповідь "Ощадбанку" / фото: скріншот Facebook

"Ощадбанк" відповів лише деяким користувачам, обіцяючи, що арешт буде знято найближчим часом. Однак клієнти, які вже мають рішення про зняття арешту, повинні чекати розблокування рахунків протягом тижня.

Раніше ми писали про те, що щадбанк дозволяє проводити підозрілі перекази, після чого блокує все: клієнти в шоці.

Крім того, Знай.ua розповідав про оформлення документів, пошук житла та продуктові набори: як переселенцям отримати допомогу