Швейцарські вчені винайшли унікальний гель, який стане в нагоді всім любителям гучних вечірок. За словами дослідників, цей засіб здатний розщеплювати алкоголь в шлунково-кишківниковому тракті людини.

Про це розповідає ETH Zurich.

Дослідники представили нову розробку – протеїновий гель, який може розщеплювати алкоголь у шлунково-кишковому тракті, зменшуючи його шкідливий вплив на організм. Авторами цього унікального винаходу є науковці зі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха.

Двоє вчених проводять досліди
Двоє вчених проводять досліди

Як діє гель

Більша частина алкоголю всмоктується в кров через слизову оболонку шлунка та кишківника. Потрапляючи в печінку, він перетворюється на токсичний ацетальдегід, а потім – на оцтову кислоту.

Популярні новини зараз
Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб Тариф на світло можуть залишити на рівні 2,64 грн, але не для всіх: кому пощастить "Нафтогаз" попередив про зміни в оплаті рахунків: що потрібно знати споживачам Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Ацетальдегід завдає шкоди не лише печінці, але й іншим органам. При вживанні великої кількості алкоголю за короткий час печінка не встигає переробити токсин, що призводить до інтоксикації.

Розроблений гель переносить розщеплення алкоголю з печінки в травний тракт. Завдяки цьому ацетальдегід не утворюється як проміжний продукт, що дає змогу уникнути інтоксикації.

Як він виготовляється

Для виробництва гелю використовують звичайні сироваткові білки – побічний продукт сироваріння. Їх варять протягом кількох годин, поки не утворюються довгі тонкі волокна. Потім додають сіль і воду. В результаті волокна утворюють гель.

Вчений дивиться в мікроскоп
Вчений дивиться в мікроскоп

Нагадаємо, що вчені розробили унікальний прилад, який допоможе сліпим людям бачити світло.

Як повідомляли раніше, вчені навчилися вирощувати зуби.

Як писав "Знай" раніше, вчені зробили приголомшливе відкриття про тварин.