Ухилянтам дозволять відкупитися: закон уже в Раді – озвучено офіційні суми



Що пропонують депутати

- джерело.

Ухилянтів відправлять на громадські роботи та покарають жорсткими штрафами
Народні депутати вважають, що передбачене законом покарання за Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу на заклик осіб із числа резервістів у особливий період у вигляді позбавлення волі є не досить ефективним. Тому до Верховної Ради внесли законопроект, який дозволить розширити спектр покарань для ухилянтів від військової служби, пише телеграм-канал Реальний Київ.

Так, на розгляді Комітету Верховної Ради зараз знаходиться законопроект, який пропонує внести зміни до статті 336 “Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу на заклик осіб із числа резервістів у особливий період”.

Текст закону передбачає покарання для ухилянтів у вигляді штрафів у розмірі від 51.000 до 85.000 грн або громадських робіт на строк від 160 до 240 годин, або обмеження волі до двох років. Зараз за ухилення від мобілізації застосовується покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що запропоновані зміни дозволять не лише заощадити бюджетні гроші та направити їх, наприклад, на оборонний сектор, а й отримати додатковий дохід для держави через сплату штрафів та виконання різних робіт ухилянтами безоплатно.

“З огляду на викладене застосування інших видів покарань (замість позбавлення волі) за статтею 336 КК України забезпечить економію бюджетних, матеріальних та людських ресурсів держави, сприятиме зниженню дефіциту кадрів на ринку праці (у період воєнного стану та після його завершення) та збереженню завдяки цьому економічної активності підприємств (у тому числі й підприємств, які прямо чи опосередковано виробляють товари, виконують роботи, надають послуги для потреб оборони та національної безпеки України), зміцненню економіки, наповненню державного та місцевих бюджетів тощо. державі акумулювати додаткові ресурси для вирішення різних питань, у тому числі для вирішення питань забезпечення обороноздатності та національної безпеки України.

Сообщение Ухилянтам дозволять відкупитися: закон уже в Раді – озвучено офіційні суми появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: