Винищувачі F-16 призначені для допомоги Україні у поверненні Криму.

Фредерік Мертенс, стратегічний аналітик Гаазького центру стратегічних досліджень, заявив виданню, що Україна, завдаючи ударів по російським наземним системам ППО, «готує ґрунт» для майбутніх повітряних атак після прибуття винищувачів F-16.

«Ми повинні бути обережними і не переоцінювати вплив обмеженої кількості винищувачів F-16», – сказав Мертенс, додавши, що «фронт великий». Він додав, що Крим буде «особливо вразливий», коли справа дійде до атак F-16.

Мертенс додав, що у росіян відносно обмежений простір для маневрування на півострові, постачання залежить від Керченського моста, і тут у Путіна є, що втрачати як у політичному, так і у військовому плані. На його думку, обмежена кількість літаків може справді вплинути, на ситуацію в Криму.

Україна постійно заявляє, що сподівається повернути Крим, нагадує видання, хоча деякі коментатори називають це недосяжною мрією, і вже завдала шкоди російським військам серією успішних операцій. Протягом усього військового конфлікту Україна потопила кораблі Чорноморського флоту Росії, бомбардувала порт Севастополь та завдавала ударів по стратегічно важливому Керченському мосту, який з’єднує півострів з Росією.

«Незважаючи на низку невдач на фонті, – сказав Мартенс, – Україна неодноразово ставила у складне становище російські війська на Кримському півострові та навколо нього».

З новим американським озброєнням, зауважує видання, в України дуже сильно зростають шанси відрізати Крим від Росії.