$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +28 Київ

Уряд ухвалив низку кадрових змін, зокрема в Міноборони

Уряд ухвалив низку кадрових змін, зокрема в Міноборони Кабмін призначив Івана Гаврилюка першим заступником міністра оборони України
Фото: mil.gov.ua

Кабмін на засіданні провів низку кадрових змін, зокрема в Міністерстві оборони України. Про це 17 травня повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

Зокрема, уряд ухвалив розпорядження про звільнення Івана Гаврилюка з посади заступника міністра оборони України Рустема Умєрова. Натомість Гаврилюка призначено першим заступником Умєрова.

Також, за рішенням Кабміну, заступником міністра оборони з питань європейської інтеграції призначили Олександра Балануцу.

Крім того, уряд ухвалив рішення про звільнення Людмили Акімової з посади заступника голови Національного агентства кваліфікацій.

Контекст

Як ідеться на сайті Міноборони, генерал-лейтенант ЗСУ Іван Гаврилюк обіймав посаду заступника міністра оборони України з жовтня 2023 року. До того Гаврилюк був заступником начальника Генштабу. З квітня до серпня 2022 року був головою робочої групи України в Координаційному центрі з надання допомоги в Німеччині.

19 грудня 2023 року президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність скоротити уряд через брак грошей.

4 березня 2024 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що в межах реформи уряду України кількість міністерств можуть скоротити на третину. За його словами, "оптимальна кількість" відомств має бути не більшою за 15–16. 

ЗМІ повідомили, що в Кабінеті Міністрів України можуть скоротити щонайменше п'ять міністерств, зокрема, нібито є питання й до деяких віцепрем'єрів.

23 квітня Кабмін України звільнив заступника міністра оборони України Віталія Половенка, який обіймав посаду менше ніж п'ять місяців.