• Головна
  • "Робота мрії, безліч вакансій": українців масово запрошують працювати за великі гроші
15:07, 17 травня

"Робота мрії, безліч вакансій": українців масово запрошують працювати за великі гроші

"Робота мрії, безліч вакансій": українців масово запрошують працювати за великі гроші

У Німеччині виник гострий дефіцит спеціалістів. У цій держав фіксуються мільярдні збитки через нестачу кваліфікованих кадрів.

Як інформує "Today.ua", про це повідомив співзасновник Center for Economic Integration and Sustainable Development Роман Комиза. Він вважає, що найближчі 10-15 років ФРН буде намагатися максимально залучати на свій ринок праці українських мігрантів.

Наведено дані Інституту німецької економіки (IW): у 2023 році у Німеччині вакантними були 570 тисяч робочих місць. Це означає, що виробничий потенціал підприємств залишається нереалізованим. У них є можливість збільшити виробництво, але співробітників не вистачає.

За прогнозом аналітика, у 2024 році Німеччина втратить понад 49 млрд євро, це стало відомо з IW. Найближчими роками криза на ринку праці Німеччини поглибиться, а обсяг втраченого виробничого потенціалу зросте до 74 млрд євро.

Щоб знизити дефіцит кадрів, потрібно залучати кваліфікованих іммігрантів. Доцільним вважають продовження праці персоналу старшого віку.

Які професії особливо потрібні у Німеччині

До затребуваних професій відносяться ті, які важливі для розвитку цифрових технологій й екологічної трансформації: ІТ-сектор, будівництво, енергетика. Їх значення зростатиме.

Серед головних напрямків майбутнього: енергетичні технології, електротехніка, мехатроніка та техніка автоматизації, постачання та утилізація, планування та моніторинг будівництва, архітектура, інформатика, консалтинг та збут у сфері ІТ, мережеві технології, розробка програмного забезпечення та ІТ-адміністрування.

Демографічні зміни до 2040 року призведуть до збільшення попиту на фахівців у галузях інформаційних та комунікаційних технологій.

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників: названо найпопулярніші професії

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників: названо найпопулярніші професії

Нагадаємо, що канцлер Олаф Шольц заявив, що у Німеччині можуть залишатися працевлаштовані українці з посвідкою на проживання.

"Ми сподіваємося, що ті, хто приїхав з України, щойно вони матимуть змогу працювати, будуть працювати. Варто сказати, що багато хто вже це робить, але є ще кілька сотень тисяч тих, хто терміново потрібен на ринку праці", – зазначив глава держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Робота #вакансії #звільнення
Оголошення
live comments feed...