Медики розповіли, які продукти харчування повинні додати до свого раціону харчування абсолютно всі жінки. За словами нутриціологині Марії Повниці, існує ряд корисних для жінок продуктів, які наділяють організм корисними речовинами і покращують стан здоров’я в цілому.

Про це Марія Повниця розповіла на своїй сторінці в Instagram.

Здоров'я жінки – це не лише краса та фізична форма, але й гормональний баланс, репродуктивна функція, емоційний стан. Багато продуктів харчування містять необхідні вітаміни, мінерали та інші біологічно активні речовини, які сприятливо впливають на жіночий організм.

Насіння льону та жирна риба

Лосось, форель, оселедець, скумбрія, тунець: багаті на омега-3 жирні кислоти, вітаміни D, A, E, B12, селен, які важливі для здоров'я серця, мозку, очей, репродуктивної системи, покращують настрій і борються з депресією.

Насіння льону багате на лігнани - фітоестрогени, які мають схожу з жіночими статевими гормонами естрогенами структуру. регулярне вживання насіння льону може знизити ризик розвитку раку молочної залози, яєчників та інших гормонозалежних пухлин.

Популярні новини зараз
Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу Дешевого одягу у секонді більше не буде: прийнято важливе рішення Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Насіння льону. Фото: Youtube
Насіння льону. Фото: Youtube

Яєчні жовтки

Багаті на ліпопротеїни високої щільності (ЛПВЩ), так званий "хороший" холестерин, який допомагає виводити з організму "поганий" холестерин, тим самим знижуючи ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Лецитин, що міститься в жовтках, покращує роботу мозку, пам'ять, концентрацію уваги.Вітаміни групи B сприяють зміцненню нервової системи, допомагають боротися зі стресом, тривогою, депресією.

Яєчний жовток, фото akipress
Яєчний жовток, фото akipress

Кисломолочні продукти

Кефір, ряжанка, йогурт містять пробіотики, які нормалізують мікрофлору кишечника, покращують травлення, зміцнюють імунітет, а сир джерело білка, кальцію, вітамінів D, B12, важливих для здоров'я кісток, зубів, шкіри, волосся.

Кисломолочні продукти, фото hozjain
Кисломолочні продукти, фото hozjain

Нагадаємо, що є продукти, які можуть впливати на чоловіків та жінок по різному.

Як повідомляли раніше, які популярні крупи краще виключити з раціону.

Як писав "Знай" раніше, який шкідливий продукт здатен знизити тиск.