У Львові Личаківський районний суд ухвалив вирок у резонансній справі. Трагічний інцидент стався у листопаді 2022 року на території однієї з військових частин міста. Під час підготовки до навчальних стрільб та перевірки зброї сталося непоправне – випадкове вбивство полковника рядовим солдатом .

За даними правоохоронців, старший солдат, перебуваючи в кабінеті разом з іншими військовослужбовцями, без дозволу взяв до рук пістолет моделі ТТ калібру 7,62х25 мм.

Пістолет / фото: Pinterest
Пістолет / фото: Pinterest

"Стоячи праворуч від потерпілого, що також знаходився у зазначеному приміщенні, не перевіривши наявність спорядженого магазину в пістолеті, здійснив його зарядку шляхом відведення затворної рами в крайнє заднє положення і вільного його повернення вперед пославши патронник, руці, повернувся у напрямку полковника, після чого натиснув на спусковий гачок і зробив один постріл з пістолета у бік останнього", – йдеться у матеріалах справи.

На місце трагедії негайно прибули медики, які доправили потерпілого до лікарні. Однак, на жаль, при всіх зусиллях лікарів полковник від пораненого помер.

Популярні новини зараз
Хто і коли першим вирушає на фронт після мобілізації З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати Нові тарифи на електрику зроблять тролейбуси розкішшю: як зміняться ціни на проїзд Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Пістолет, фото: usionline.com
Пістолет, фото: usionline.com

У вироку суду чітко вказано, що солдат порушив правила поводження зі зброєю та необережно застрелив полковника. Сам обвинувачений на суді стверджував, що показував пістолет іншому військовому, а коли обернувся, то "з невідомих йому причин у цей час пролунав постріл і куля вилетіла у бік полковника".

Зрештою, суд призначив винному в трагедії п'ять років позбавлення волі, але звільнив його від відбування покарання з випробувальним строком у три роки. Дружина полковника з вироком не погоджується.

Нагадаємо, суддя відпустив винуватця смертельної ДТП і тепер отримуватиме довічну пенсію за рахунок звичайних громадян.

Як повідомляв "Знай.uа", кримінальний авторитет Віктор Журавель плюнув в обличчя поліцейським : копи втерлися, але потім затримали

Знай.ua писав, "купили у своїх, для своїх": в Одесі привласнили мільйони державних грошей, призначених для ЗСУ