Для російських добровольчих угруповань, таких як Легіон «Свобода Росії», «РДК» або «Сибірський батальйон», які приєдналися до боротьби на боці України, глобальні цілі залишаються незмінними. Про це в інтерв’ю для одного з медіа розповів Олексій Барановський, доброволець Легіону «Свобода Росії».

«Поки Путін на місці, наше завдання — його позбутися. Це не питання сьогоднішнього дня і навіть, напевно, не завтрашнього. Але сили російських добровольців для цього і створені, і для цього отримують бойовий досвід. Ми ходимо в рейди на територію РФ, щоб одного разу туди зайти на більш тривалий термін і на більш значну глибину — це план-максимум. Ми прекрасно розуміємо, що ЗСУ не будуть переходити кордон. А ми — громадяни Росії, ми будемо переходити, повертатися до себе додому і наводити там порядок. Тому головного завдання з повалення Путіна ніхто не скасовував», — сказав Барановський.

Також він зазначив, що в даний момент всередині Росії немає відкритих сил, готових боротися з режимом Путіна. Однак, як тільки російські добровольці розпочнуть тривалий рейд на території Росії, можуть з’явитися охочі приєднатися до них.

«За великим рахунком, звичайно, добровольці Легіону «Свобода Росії», «Сибірського батальйону», РДК — це основний мотор можливих змін усередині Росії. Путін досить ефективно побудував поліцейську державу. Ведеться повний контроль над вільнодумством усередині цієї владної вертикалі. Ситуація може змінитися, коли наші підрозділи зможуть закріпитися на території РФ, тоді ми зможемо залучати під свої прапори жителів Росії з підпілля. Такий протестний потенціал або навіть потенціал революційних настроїв — він є», — пояснив Барановський.

Він також розповів, коли саме це може статися: «Це станеться, коли РФ почне програвати на полі бою в Україні, коли економіка просідатиме під санкціями. Коли всі ці фактори складуться в один пазл. І коли ми будемо готові, коли виростемо в кількісному складі». 

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов вже говорив, що спецоперації Російського добровольчого корпусу в Росії триватимуть.

В свою чергу, військовий експерт Владислав Селезньов впевнений, що бійці РДК, Легіону Свобода Росії та Сибірського батальйону проводитимуть заходи виключно тактичного характеру. Ключове завдання — проведення інформаційно-силової операції, яка має спонукати громадян Російської Федерації до збройного опору режиму Путіна.

Водночас, підрозділи Збройних сил України продовжують відбивати російський наступ на Вовчанськ Харківської області. До українських захисників також вже встигли приєднатися бійці «Російського добровольчого корпусу». Кадри роботи екіпажу БТР-82 по ворогу показали в офіційних соцмережах РДК.

За повідомленням бійців, російська армія намагалася в той момент закріпитися в районі міського м’ясокомбінату.

Зазначимо, що «Російський добровольчий корпус» — військовий підрозділ ЗСУ, сформований у серпні 2022 року, який входить до Інтернаціонального легіону територіальної оборони України.

До його складу входять ексвійськові ЗС РФ, ветерани підрозділів ФСБ та Росгвардії, а також активісти неформальних рухів. Командує підрозділом Денис Євгенійович Нікітін на псевдо White Rex.

Путіну не варто розслаблятись, адже режим найближчим часом буде повалений.