В Україні починаючи з 18 травня можуть запровадити обмеження на рух легкових авто між областями. Це станеться, якщо Кабмін ухвалить постанову, яка регулює облік транспорту до ТЦК. На військовий облік в Україні можуть поставити легкові автомобілі.

Це випливає із проєкту постанови Кабміну, яка регулює обмеження на пересування транспортних засобів, що стоять на військовому обліку.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Як відомо, від юридичних осіб потрібно ставити на облік у ТЦК транспортні засоби, які можуть бути передані на потреби ЗСУ та інших сил оборони. Новий Закон про мобілізацію, який набуде чинності з 18 травня, забороняє виїзд цього транспорту за кордон та переміщення його між областями України (крім суміжних областей).

Популярні новини зараз
"Швидко, без додаткових візитів до ТЦК": на порталі "Дія" незабаром з'явиться корисна послуга Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше Платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці
Показати ще

Врегулювати дію цієї норми має ухвала Кабінету міністрів. Як виявилося, воно накладає таку заборону не лише на вантажівки, автобуси та спецтехніку, а й на легкові автомобілі. Виняток зробили лише для мотоциклів. Це сталося через розмитість формулювання у тексті постанови.

"З тексту проекту постанови, яку я бачив виходить так, що поняття транспортного засобу, який "призначений" і який "може бути призначений" для доукомплектування, розмивається. Така здавалося б невелика різниця може призвести до того, що всі транспортні засоби юридичних осіб не зможуть виїхати. ні за кордон, ні в іншу безмежну область", - розповів Ярослав Железняк.

Публікація Ярослава Железняка, скріншот: Telegram
Публікація Ярослава Железняка, скріншот: Telegram

На думку Ярослава Железняка, якщо до проекту урядової ухвали не внести зміни, це може зупинити роботу багатьох бізнесів уже з 18 травня.

Перевізники, служба доставки чи пошта будуть змушені працювати шляхом перевантаження з машини на машину на межі областей. А для імпорту чи експорту доведеться використовувати лише авто на іноземній реєстрації.

Нагадаємо, українців звільнять від пені та штрафів за кредитами: новий закон скоро набуде чинності.

Раніше повідомлялося, залишать останню сорочку: які речі не вилучатимуть у ухилістів-боржників.

Також, українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року.