Наступ на Київ 2.0: чи є привід для паніки?

18 травня 2024, 06:36
1426
На тлі перформенсу, що відбувається в Харківській області, тема про підготовку "наступу на Київ 2.0" буде заходити через ЛСДшників і панікерів "на ура!"
Наступ на Київ 2.0: чи є привід для паніки?
На території Білорусі відсутнє ударне угруповання / колаж: Главред, фото: УНІАН, Командування об'єднаних сил ЗСУ

Варто було Білоруському Гаюну написати про те, що залізниці Білорусі готуються до перекидання якихось сил і засобів, як понеслася чергова хвиля паніки "наступ на Київ 2.0", "Лукашенка прогнули, і він віддав армію путіну!"

Власне, цій пісеньці вже третій рік і після того, як основні сили РВВ покинули Білорусь, вона звучала з дюжину разів, як заїжджена платівка. Хоча, третій рік на території Білорусі все гранично стандартно.

відео дня

На сьогодні на території Білорусі відсутнє ударне угруповання, здатне таке вторгнення здійснити і захоплення Києва. Формування такого угруповання не спостерігається.

У прикордонній зоні з боку Білорусі концентрація сил засобів має такий вигляд:

-38-й ОДШБр у районі с. Ужово та м. Пінськ. Ужово і м. Пінськ, Брестська обл. - 5-й ОБр СпП - Іваново, Брестська обл. і Приболовичі, Гомельська обл. - 317-й ПДБ 103-ї ОДШБр - с. Лельчиці, Брагін і Зябрівка-2, Гомельська обл.; - 336-ї РеАБр (Зябрівка); - 51-ї АБр - м. Гомель.

Загальна чисельність не перевищує 1,8 тис к.с.

Російський контингент представлений операторами, які обслуговують і технічним персоналом засобів ППО, комплексів РЕБ, а також авіаційної компоненти. Так само, на території Білорусі залишаються близько 400 найманців ПВК "Вагнер", які беруть активну участь у підготовці білоруських військових.

Сумарна чисельність боєздатної частини білоруської армії, не більше ніж 15 тис. к.с., а також російського контингенту, в нинішньому вигляді не дають змоги в короткостроковій і середньостроковій перспективі сформувати ударне угруповання для прориву кордону і ліній оборони на північному плацдармі. Формування такої групи, якщо, звісно, метою буде саме наступ на Київ, потребуватиме щонайменше кількох місяців перекидання сил і засобів, яке здійснити неможливо і яке зараз не фіксується.

Крім того, у Росії наразі немає вільного ресурсу, щоб сформувати ударне угруповання для "походу на Київ 2.0". Вони через відсутність достатніх сил забуксували у Вовчанську та під Липцями, через що гальмується наступ на Куп'янськ, оскільки в групах, що діють на півночі Харківської області, задіяні підрозділи ГВ "Захід", зокрема підрозділи 1-ї та 47-ї ТД 1 ТА. А тому... який наступ на Київ?

Хоча, на тлі перформенсу, що відбувається в Харківській області, тема про підготовку "наступу на Київ 2.0" буде заходити через ЛСДшників і панікерів "на ура!"

Проте це не применшує небезпеки диверсійної та терористичної діяльності в прикордонній смузі, що з іншого боку самому Лукашенку невигідно, оскільки може абсолютно непередбачувано закінчитися для його режиму.

Загалом, видихайте.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Ічточник

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти