На заході Німеччини – масштабна повінь, що трапляється раз на кілька десятиліть

фото
Новини — Субота, 18 травня 2024, 08:47 —

Безперервний сильний дощ у німецькій землі Саарланд у п'ятницю спричив затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту по всьому регіону.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Spiegel.

Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. 

 
фото: imago

У багатьох муніципалітетах, включаючи Саарбрюккен, через підвищення рівня води довелося евакуювати людей. Населення закликали уникати підвалів, водойм і затоплених територій. 

Реклама:

За даними Державного відомства з охорони навколишнього середовища та безпеки праці, виникла рідкісна повінь, яка трапляється лише раз на 20-50 років.

Німецька метеорологічна служба рано вранці в суботу скасувала всі попередження про несприятливі погодні умови в Німеччині. Однак у ніч на суботу майже вся федеральна земля все ще боролася з потоками води.

 
фото: imago

В мережі поширилися зображення із затопленими автівками та численними затопленими вулицями. Очікується, що в суботу вранці в місто Саарлуіс прибудуть команди човнів і водолазів з Баварії для допомоги.

Канцлер Олаф Шольц хоче проаналізувати ситуацію в суботу разом з главою землі Анке Релінгер. Пізно ввечері в п'ятницю Релінгер назвала ситуацію в федеральній землі "дуже напруженою". 

У сусідній федеральній землі Рейнланд-Пфальц підвали та вулиці також були затоплені, а дерева – повалені.

Точні масштаби збитків внаслідок повені поки що незрозумілі.

Нагадаємо, на початку квітня через повінь у Сені підтопило одне з передмість Парижа.

У січні цього року окремі регіони Франції та Німеччини також постраждали від повеней, для реагування на стихійне лихо активували Механізм цивільного захисту ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: