Після звільнення генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ чимало новин було про те, що генерал планує йти в політику, але як бачимо поки Залужний претендує та приступає на посаду посла у Британії.

Людмила Долгоновська, комунікаційниця, екс-радниця колишного Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного зі стратегічних комунікацій розповіла на українському радіо про те, чи «дружить» взагалі генерал з політикою.

«Я не можу вповні відповісти за генерала Залужного, але його точно цікавить і йому болить держава. Не політика як боротьба за владу, а українська держава, її виживання, існування і збереження української нації. Це правда. Скажу інше, що на всі навіть мої рефлексії як історика десь підсвітити його роль і спробувати спрогнозувати, як будуть нащадки оцінювати його роль і різні патетичні фрази на кшталт «батько нації», «героїчна постать», він завжди відмахувався і говорив: «Я просто роблю свою роботу». І це, мабуть, найбільше, що його характеризує.», — розповіла Людмила Долгоновська.

Також комунікаційниця, екс-радниця колишного Головнокомандувача ЗСУ додає, що їй складно уявити його в дипломатичній ролі, тому що для неї він цілком був військовою людиною від голови до п’ят.

«Все було просякнуло любов’ю до військової справи. Він постійно говорив, що його цікавить воєнна історія, вивчення стратегії і тактики, досвід інших воєн. Тому розмови про політизацію мають місце бути скоріш за все через рейтинговість, популярність, через намагання багатьох людей погрітися в цих промінчиках і якось показати свій зв’язок з ним.», — підкреслила Людмила Долгоновська.