Не варто засмучуватися, якщо ви ще не встигли посадити все, що планували, на своїй ділянці. Давайте розглянемо, що саме ще можна посіяти до кінця місяця у відкритий ґрунт.

До кінця травня можна висаджувати різноманітні овочі, зелень і баштанні культури. Ось що саме можна садити:

Огірки

Ці теплолюбні овочі висаджують тільки в добре прогрітий ґрунт. Якщо посадити їх раніше, насіння може загнити. Порада: додавайте до лунок добрива для кращого врожаю.

Дині та кавуни

Популярні новини зараз
"Швидко, без додаткових візитів до ТЦК": на порталі "Дія" незабаром з'явиться корисна послуга В Україні для простих громадян приготували "різні" тарифи на світло: як платитимемо з червня Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене" Платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці
Показати ще

Ці культури також люблять тепло. В холодному ґрунті вони можуть не зійти, а у травні погода для них вже досить сприятлива.

Кабачки та гарбуз

Якщо не встигли посадити ці культури у квітні, зробіть це зараз. Обирайте скоростиглі сорти - так ви зможете зібрати перший урожай раніше за сусідів.

Редиска

Редиску можна садити як у квітні, так і протягом усього травня. Сіяти її можна регулярно. Для проростання цього овочу необхідно, щоб ґрунт прогрівся до +8-10°С.

Вирощування редиски на балконі, скріншот: YouTube
Вирощування редиски на балконі, скріншот: YouTube

Буряк

Травень - ідеальний час для посіву буряків. У колгоспах зазвичай починали сіяти буряки після 9 травня. Необхідна температура ґрунту для цього овочу - +8°С.

Рання капуста

Розсаду ранньої капусти можна висаджувати протягом усього місяця. Це дозволить отримати врожай швидше.

Базилік

Ця рослина дуже теплолюбна, тому висівати її слід лише після встановлення стабільного тепла (+18-20°С). Посів раніше може бути марним, адже насіння не проросте.

Морква

Морква стійка до холодів, але її можна сіяти і в травні. Обирайте ранні сорти, щоб зібрати врожай раніше, навіть якщо посів буде пізнім.

Вирощування моркви, скріншот відео
Вирощування моркви, скріншот відео

Помідори та перець

Ці культури висаджують з розсади протягом усього травня. Якщо є загроза поворотних заморозків, краще висаджувати їх наприкінці місяця. Не забувайте додавати добрива при посадці.

Петрушка, кріп, зелена цибуля, салати, коріандр, щавель

Ці культури не вимагають високих температур для проростання - достатньо, щоб ґрунт прогрівся до +5°С. Якщо ви їх ще не посадили, зробіть це зараз. Після посіву накрийте їх покривним матеріалом для кращого проростання і збереження вологи.

Цибуля

До кінця травня можна висаджувати ріпчасту цибулю. Для неї потрібна температура від +10°С до +15°С. Перед посадкою замочіть цибулинки на 12 годин - це прискорить їх проростання.

Пам'ятайте, що кожен город має свої особливості, тому враховуйте мікроклімат вашої ділянки та слідкуйте за прогнозами погоди.

Раніше ми повідомляли, що Сад буде вкритий пишними квітами: як і навіщо обрізати тюльпани

Нагадаємо, Огірки будете збирати відрами: підгодуйте їх цими розчинами, приготованими власноруч