Україна перебуває у повномасштабній війні, і російська влада не змогла досягти основного завдання — вивести окупантів за межі адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей до так званої «інаугурації» (яка відбулася 7 травня) Володимира Путіна.

Військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Петро Черник сказав українському каналу, що «це дуже серйозний ляпас Путіну персонально та його пропагандистській машині, тож росіянам потрібні бодай якісь успіхи».

Офіцер стверджує, що наступ у Харківській області — це спроба Путіна продемонструвати «свою силу та здобутки» перед наближеним Самітом миру, запланованим на початок літа. За словами Черника, російський наступ в Харківщині є частиною великого ворожого літнього наступу, про який попереджали.

Нагадаємо, російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

При цьому Путін звинувачує Україну в нинішній ситуації на Харківщині.

«Що стосується того, що відбувається на харківському напрямку. Це теж їхня вина України, тому що вони обстрілювали і продовжують, на жаль, обстрілювати житлові квартали прикордонних територій, включаючи Бєлгород… І я говорив публічно, що, якщо це буде продовжуватися, ми змушені будемо створити зону безпеки, санітарну зону», – заявив він.

Це вкотре доводить цинічність Володимира Путіна, адже вторгнутись в Україну та щей звинувачувати нас — це повний абсурд, в будь-якому разі українські сили стоять та вибивають ворога за нашої землі.